BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2013. július 19., péntek

NAPI ANIME

Elérkeztünk arra a pontra, amikor a drága-jó Ayasha kisasszony hajlandó végre ezer éves terve megvalósítására. Tehát mától érvénybe lép az, hogy anime ismertetőkkel rukkolok elő. ^^
A mai két páciensünk: Ouran High School Host Club és Uta No Prince Sama (két shoujo, pasi háremmel)!
Nem csalás, nem ámítás, hogy elérkeztünk ide is ;) Tehát tessék hátradőlni, és élvezni a sorokat!


Ouran High School Host Club (26 résszel): Történetünk főhősnője, a szegény, csóró Fujoka Haruhi éppen egy csendes termet keres, ahol senki sem zavarja, és elkezdhet tanulni. Ekkor bukkan rá az iskola Harmadik Zeneszobájára, ahová be is lép. Itt találkozik hat fiúval (Takashi Mori, Mitsukuni Hunny, Kaoru és Hikaru, Tamaki és Kyouya), akik teljesen megváltoztatják eddigi életét, ugyanis ekkor véletlenül összetör egy 8 millió yenes vázát, így tartozása keletkezik a fiúkkal szemben. A lány nem tud mit tenni, mivel semmi pénze sincs, ezért megegyezik velük, hogy hogyan fogja az adósságát kiegyenlíteni. Ő lesz ezentúl a klub kiskutyája, akinek muszáj mindent megtennie, amit a fiúk kérnek. Takarítania kell, és a vendégeiknek fel kell szolgálnia az ételeket, italokat. Ám a fiúk egy kis tévedésbe esnek, hiszen Haruhiról az öltözéke miatt azt hiszik, hogy fiú. Végül a klub főnöke úgy dönt, hogy ő is azt a feladatot végzi majd, mint a Host Club többi tagja. Tehát a vendégeikkel (akik persze lányok) kell beszélgetnie, bájolnia, kedveskednie, és mindent meg kell tennie, ami egy lánynak jól esik. Miután kiderül az igazság, hogy Haruhi valójában egy lány, továbbra is elvégezheti a feladatait, hogy kiegyenlítse a számlát, de a vendégek előtt ezután is úgy kell tennie, mintha fiú lenne. (forrás: animeaddicts.hu)

Szerintem az ismertetőnkből már azonnal lejött, hogy egy shoujo animéről van szó, méghozzá pasi háremmel! Eddig jó, nem? Csak ugyan, bár nem a megszokott, hogy minden srác ugyanabba a lányba szerelmes, mert itt - észrevételem szerint legalábbis - csak ketten, ha szerelmesek Haruhiba. Ez baj? Nem, dehogy is! Csak úgy jelezném, hátha érdekel is valakit. De vágjunk bele a közepébe! *közönség halálsikolya*
A főszereplőnőnket, Haruhit, Tamaki-sempai, a Host Club alapítója, úgy kezeli (avagy a srác véleménye szerint), mintha a lánya lenne. Persze, a többiek ezt teljesen máshogy lássák, de erre később fog sor kerülni.
A lány körül ott vannak még az ikrek (én imádom mindkettőt, de talán Hikaru közelebb áll a szívemhez :3), akik imádják ugratni az embereket azzal, hogy sosem tudják melyikük-melyik. De pechükre, Haruhi tudja. Hogy mennyire meg vannak ezen botránkozva még ott is kiderül, hogy egyszer alaposan összevesznek, de persze azon perc kibékülnek, mikor Haruhi közbelép.
Másik ilyen összetartó párosunk pedig nem más, mint a kis, cuki, mindenki kedvence: Hunny-sempai, és hű barátja, avagy csatlósa, Takashi Mori. A történet folyamán kiderül, hogy miért olyan összetartóak, de ezt nem lövöm le, ha nem gond!
Végül, de nem utolsó sorban: itt van még a mi okoskánk, Kyouya! A szemüveges srác nagyon számon tartja a klub keresetét, és mindent két perc alatt kiszámol. (Hm, nem is lenne rossz matek tanárnak, mert még helyes is ;D )

Ha jobban belegondolunk ilyen személyiségű karakterekkel nem is lehet jobb egy bishikkel teli, shoujo anime! Telis-tele olyan poénokkal, amiktől további öt percen át garantált a földönfetrengés. Viszont, szerintem csak a közepe végétől (egyáltalán létezik olyan, hogy a közepének a vége? O.o) indulnak be az események igazán. Vagy legalábbis a halloween-i buliszerűségtől. Ettől függetlenül még nem kell tartani az unhappy endtől sem, mert véleményem szerint jobban be sem fejezhették volna. Bár lehet kissé elfogult vagyok, de van ez így...
Lényeg a lényeg: MINDENKINEK AJÁNLOM :D

Uta No Prince-Sama (2x13 résszel): Ennek a sztorinak is egy lány a főhőse, aki nem más, mint Nanami Haruka. Kiskorától kezdve a nagyanyjánál élt vidékén, ahol nem volt sok ember, így elszokott a tömegtől. Egy nap, mikor bement a városba, majdnem elájult a sok ember miatt, és csak egy énekes hangja volt képes megmenteni. Ezután eldönti, hogy a neves zeneművészeti iskolába, a Saotome Akadémiára fog járni, hogy dalszövegíróvá válhasson, és egy nap dalt írhasson a bálványának, Hayato-samának. Azonban már a felvételi napján problémákba ütközik, ugyanis elkésik, és nem akarják beengedni. Két fiú siet a segítségére, Ittoki Otoya és Ren Jinguuji. Miután nagy nehezen sikerül bejutnia a felvételire, fel is veszik és Nanami hivatalosan a Saotome Akadémia tanulója lesz. Az akadémián találkozik további négy fiúval, Hijirikawa Masatoval, Kurusu Shou-val, Shinomiya Natsukival és Ichinose Tokiyavál (aki Hayato-sama fiatalabbik ikertestvére). Továbbá egy barátnőt is talál, akivel a felvételi napján ismerkedett meg, és aki a szobatársa is lesz, Shiboya Tomochikát. (forrás: animeaddicts.hu)

Ez olyan hagyományos háremnek számít, amiben mind a hat (második évadtól hét) srác szerelmes Nanamiba. Persze a lány vagy nem veszi észre, vagy csak nem akarja - de ki tudja?
Egyébaránt humorban itt sem szenvedünk hiányosságot, mert az összes fiúnak akad egy-egy bravúros elszólalása, de ne felejtsük ki Nanamit se, akinek a szerencsétlen csetlései-botlásai mindenkinek mosolyt csal az arcára.
A katakterek ezek alapján igen szerethetőek, és szintén bishik. Elképesztően szép a rajzolási technikája, bár a színek néhol túl elevenek. Ez kicsit rossz a szemnek, de ki lehet bírni, már csak a történet egyedisége miatt is.
Nanami ugyan igen szerencsétlen, olyan típus, aki még a saját lábában is örömmel elbotlik, de a srácok állandó jelleggel a segítségére vannak.
A legelső, akivel össze hozza a sors, mint kiderült Ittoki Otoya, egy kedves, vidám fiú, aki mindig azt lesi, hogy hol tehet jót. Őt követi Ren Jinguji, a csábos cégtulajdonos fia, de mivel ő a fiatalabb, nem örökölhette apja cégét. Kétségkívül ő a csapat szépfiúja, és ezt tudja is magáról. Enyhe kifejezés, ha azt mondom szereti a lányokat? xD Igen, határozottan.
Ren állítólagos főellensége és szobatársa Hijirikawa Masato, aki szintúgy cégtulajdonos fiacskája, de Rennel ellentétben komoly, titokzatos, és megfontolt. Ennyiben hasonlít Ichinose Tokiyára, Otoya szobatársára, aki nem más, mint Nanami bálványának, Hayatonak az állítólagos ikertestvére - majd kiderül miért csak állítólagos. ;) - Tokiya eleinte elég utálatosan viselkedik Nanamival, meg úgy mindenki mással is, de ez fog változni!
Nekem, személy szerint a kedvenc párosom (érthetjük ÚGY is, de nyugi: ez nem yaoi xD) pedig nem más, mint Shou Kurusu és Natsuki Shinomiya. Előbbi, egy igen alacsony srác, aki felettébb ideges típus, pláne ha hátrányos tulajdonságát (161 cm xD) emlegetik fel. Utóbbi pedig egy felettébb érdekes ember, aki él-hal a cuki és pici dolgokért - ergó Shout is előszeretettel kergeti az őrületbe, de sebaj xD - viszont hátránya az, hogy, amint leveszi a szemüvegét egy teljesen más ember lesz belőle, Satsuki Shinomiya személyében, aki mindent utál, emellett nem riad vissza az erőszaktól se. :)
A második évadban feltűnnek további szereplők is, de ha nem gond ezt nem sorolom fel, csak a legfontosabbat, aki a kicsi-drága Nanami álmaiban már megjelent egyszer az első évadban - de ha engem kérdeztek ez egy  teljesen más ember, mint akivel ő álmodott xD Majd meglátjátok! :) Ja, és ő nem más, mint Cecil Aijima, a Nemtudomminek a hercege, és amúgy a Nemtudommilyensivatagban van a királysága. De ha ti figyelmesebbek lesztek, hát hajrá, ne szégyenkezzetek ezt csekkolni, majd tájékoztatni engem, a megtestesült tudatlanságot erről ;)

A történet középpontjában a zene, és annak szeretete áll. Ezt mi sem támasztja jobban alá, mint, hogy eleve egy zenesuli a Saotome Akadémia, de emellett hat (majd hét) nem mindennapi fiú sztárráválása, és egy kedves, figyelmes dalszövegíró segítőkészsége adja a történet alapját. Mindenki tele van félelmekkel, vágyakkal - és szerelemmel, de ez tiltott a suliban. :(
A grafika, mint mondtam, kifogásolhatatlan! :D És a karakterek imádni valóak, szóval szívesen ajánlom ;)
Bár a történet elég hullámszerű, már, ha az izgalmakat vesszük figyelembe. Ez sajna elég aggasztó, mert egy idő után belebolondul az ember :3 De kit izgat, könyörgöm? Hát attól fantasztikus! :D Ezt is csak azért írtam, hogy ne csak jót mondjak ;)

ENNYIT MÁRA! - itt a vége az ismertetőknek. Ezt a két művet mindenkinek előszeretettel ajánlom! Ja, és remélem elnyerte a tetszéseteket. Hamarosan jövök a következő adaggal ;) *közönség - újabb - halálsikolya* Minden jót^^

0 megjegyzés: